Крими, Новини, Шарен свят

Нова телевизия продължава с разследването на кражбите на ток

„Общински съветник е “оплетен” в паяжината на тайното ЕРП в Самоков, което е нанесло щети за над 5 млн. лв.”, разкри в студиото на “Здравей, България” на 14 юли разследващият журналист Марин Николов, репортер на Нова телевизия.
Показано бе как Седми квартал в града ни свети с краден ток.
Жител на квартала си призна, че е абонат на тайната електромрежа, но добави, че за наказание са му отрязани кабелите и сега семейството живее на свещи. Дългогодишните опити да си узаконят къщата и да плащат редовен ток пък така и не давали резултат.
В предаването кметът на Самоков Владимир Георгиев обясни, че законът не дава право да се узаконяват имоти в подобни квартали, които повече мязат на гета. Стана ясно, че къщите са без електромери, тъй като са незаконни, нямат акт 15 и 16.
Предполага се, че една част от крадения ток влиза в законната графа „Загуби” на „Енергото”, а друга част се плаща на практика от законните абонати.
За първоначалното разследване на Нова телевизия писахме в бр. 52 от 5 юли т. г. Разследването продължава. Продължава и прокурорската проверка по случая, тъй като Районната прокуратура в Самоков се самосезира веднага след първото теливизионно предаване.

Leave a Reply