Нова техника в две отделения на самоковската болницата

Два нови хемодиализни апарата и нова операционна маса за родилната зала на Акушеро-гинекологичното отделение станаха на 24 октомври повод за тържество в „МБАЛ-Самоков”.
Управителят на болницата д-р Красимира Ковачка представи новите придобивки, като изтъкна, че те отговарят напълно на медицинските стандарти.
Средно годишно в лечебното заведение се извъършват около 3350 диализи, а средно на месец от там преминават 24 пациенти. С новата техника ще се облекчи работата на екипа на Отделението по хемодиализа и ще се подобри качеството на медицинските услуги.
Новите апарати и операционната маса са закупени въз основа на решения на Общинския съвет и с общински средства, за което д-р Ковачка благодари на местните депутати и на кмета Владимир Георгиев.
Консултантът доц. д-р Ненчо Ненчев изтъкна, че Отделението по хемодиализа сега е на европейско ниво както по отношение на апаратурата, така и по отношение на квалификацията на обслужващия персонал. „Това, което ще получите в една немска болница например, ще получите и тук, в Самоков. Отделението може да служи за пример на други болници, а и за обучение на нови кадри”, добави доц. Ненчев.
Кметът Георгиев пък увери медицинския екип, че и занапред Общината ще прави всичко възможно за запазване на лечебното заведение, за неговото подпомагане и модернизиране.
Даден бе и коктейл.

Даниела Николова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*