Нова техника и обновление в болницата

Нова ендоскопска видеосистема, модерен ехограф и дезинфекционни машини бяха представени на среща в „МБАЛ-Самоков“ ЕООД на 8 юни. Видеосистемата е закупена със средства на Общината и бе представена от д-р Цонев. Д-р Спасов показа съвременния ехограф в Родилната зала на Акушеро-гинекологичното отделение. Главната медицинска сестра Ангелина Гаврилова пък запозна присъстващите с миялните дезинфекционни машини в Хирургичното отделение.
Разгледано бе и реконструираното и оборудвано Отделение по физикална и рехабилитационна медицина. В конферентната зала пък бе показана историята на болницата през последните 40 години.
Изнесен бе и отчет за изпълнението на инвестиционната програма на лечебното заведение през 2020 г.

На своеобразното тържество присъстваха заместник-кметовете Сия Шехтанова и Люба Кленова, общински съветници, членове на Медицинския съвет и на Съвета по здравни грижи на лечебното заведение. Тук бяха и директорката на Регионалната здравна инспекция д-р Розалина Чобанова, директорът на Центъра на Спешна медицинска помощ в столицата и областта д-р Георги Гелев, председателят на Сдружението на общинските болници и управител на болницата в Чирпан д-р Тотев, управители на болници от областта и страната.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*