Новини, Шарен свят

Новите годишни данъчни декларации са качени на сайта на НАП

Новите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица и за корпоративните данъци са публикувани на сайта на НАП – www.nap.bg.
От НАП напомнят, че срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г. /30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден след Великден/. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офиса на НАП по постоянен адрес.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват и 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.
Допълнителна информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Leave a Reply