Баскетбол, Новини, Спорт

Новите имена в селекцията на „Рилски спортист”: Това е Джейлън Дженкинс

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Последното ново попълнение в редиците на „Рилски спортист” се казва Джейлън Дженкинс. Той е роден на 2 септември 1994 г. в Йонкърс, щата Ню Йорк, САЩ. Може да играе като тежко крило и център. 201-сантиметровият състезател смени два отбора в дебютната си година в Европа, като защитава цветовете съответно на исландския „Рейкявик” и шведския „Упсала”. Сега се надява на още по-добро и постоянно представяне в България.


Като колежанин Дженкинс играе 4 сезона за отбора на университета „Джордж Мейсън” в окръг Феърфакс, щата Вирджиния. В това време той записва името си в историята, нареждайки се на 7-о място по борби /706/ и 26-о по точки /1106/ във вечната ранглиста на клуба.
Любимите баскетболисти на Дженкис са Майкъл Джордан, Алън Айверсън, Кевин Дюрант и Шакил О`Нийл. Симпатизира на бившия американски президент Барак Обама, а любимият му филм е „Лоши момчета”. Споделя, че мечтае да посети Италия. И кой знае, ако заедно с новите си съотборници в „Рилски спортист” се представи на ниво, може да срещне в евротурнирите и клуб от Апенините…
А ето и може би най-възхитителния и важен кош в кариерата на Дженкинс:

Comments Closed

Comments are closed. You will not be able to post a comment in this post.