Новите управници се заклеха, не избраха шеф на Общинския съвет

На тържествена сесия на новоизбрания Общински съвет новият кмет инж. Ангел Джоргов, местните депутати и кметовете на села в Самоковска община положиха клетва. Церемонията се състоя в понеделник, на 13 ноември, в читалище-паметник “Отец Паисий”.
Изборът на председател на местния парламент претърпя фалстарт. От предложените трима кандидати Мая Христева и Миролюба Ташова получиха по 10 гласа, а Владимир Георгиев – 9. При наложилия се балотаж за Христева гласуваха 13 души, а за Ташова – 9 /останалите 7 бюлетини бяха празни/. Така никой от кандидатите не събра необходимото мнозинство и изборът бе отложен за следващото заседание на Общинския съвет, което ще се състои в петък, на 17 ноември.
Тържествената сесия по традиция бе ръководена от най-възрастния съветник – 65-годишният Александър Методиев. Комисия с председател инж. Александър Кроснев организира и проведе избора за председател на Общинския съвет.
Областният управител Юлиян Леков  връчи на А. Джоргов кметската огърлица и символичния ключ на областната управа. Председателката на Общинската избирателна комисия Елена Милушева пък връчи удостоверенията на новоизбраните 29 общински съветници.
„Аз не се интересувам какъв цвят е кметът на района или кметството. Обещавам, че с всички вас ще работя на равни начала. Нека заедно оправдаем гласуваното ни доверие с единствения интерес – просперитетът на Община Самоков”, заяви от трибуната кметът Джоргов.
На сесията присъстваха народните представители Младен Маринов и Валентин Милушев, духовни лица, гости и много граждани.

Можете да харесате