Новини, Шарен свят

Новият МОЛ в центъра отвори врати

Модерният нов МОЛ в центъра, на мястото на бившия универсален магазин, посрещна първите си гости в лек ден – понеделник, 16 декември. Собствениците са обновили изцяло и разширили наличните етажи и са вдигнали още две нива.
„Не сме го открили официално, тъй като ни предстоят още много дейности и преговори, докато запълним помещенията. Събрахме се в тесен кръг с наемателите и семействата им, за да отбележим все пак достигането до този етап на готовност за работа”, заяви стопанката Ирена Караджинова.
Тя поясни, че първият етаж е изцяло нает, а вторият е почти запълнен. На тези две нива можете да намерите магазини за дрехи, обувки, чанти, колани, за спортни артикули и цветя. Функционира и кафене.
Предвижда се на сутерена да се разположи супермаркет за хранителни стоки.
Най-горните два етажа пък са пригодени за жилищни апартаменти, които ще се продават или ще се отдават под наем.
„Всяко начало е трудно, така е и при нас. Сблъскахме се и продължаваме да се срещаме с трудности от различен характер, но с общи усилия вярваме, че ще ги преодолеем. Радвам се, че успяхме да отворим врати преди Коледа и Нова година”, разясни допълнително ситуацията около новия голям търговски обект г-жа Караджинова.
Собствениците са се погрижили да осигурят и паркоместа за клиентите от северната страна на сградата.
Модерното здание разполага и с три асансьора – панорамен, вътрешен /товарен/ и лифт за жилищната част.
Грандиозният за град като Самоков проект промени облика на централната част на града ни. Разчупената архитектура вдъхва живот и авангардизъм на градската среда. С обновяването и оформянето на пространството около Голямата чешма, което се извършва в момента, тази част на Самоков ще придобие още по-приятен, свеж и красив вид.
Разбира се, надеждите са, че освен естетическа наслада, новият търговски комплекс ще приюти търговци от малкия и средния бизнес в общината и ще допринесе за оживяване на местната икономика.

Делян Василев

1 Comment

  1. Попов

    Дано да има и кой да харчи пари в новия Мол..

    Стария не издържа много май. 🙂

Leave a Reply