Новини, Шарен свят

Новият пенсионерски клуб в Говедарци бе открит

На големия празник Преображение Господне – 6 август, бе осветен и тържествено открит новият пенсионерски клуб в Говедарци – най-голямото село в общината.
Кметът на Говедарци Георги Шуманов благодари на общинския си колега Владимир Георгиев, че е откликнал на желанието на възрастните хора от селото и е оказал съдействие и подкрепа, за да се направи клубът.
“Важно е отношението към хората, това е над всичко останало”, заяви пък Вл. Георгиев и посочи, че Говедарци се променя в положителна посока, обновен е и центърът на селото. Кметът на общината поздрави възрастните хора с придобивката и подари на клуба нов телевизор.
Новият пенсионерски клуб обхваща две помещения, намиращи се на партера в сградата на местното читалище „Христо Ботев”, в самия център на селото. Ремонтът е извършен от работници на Общинското строително предприятие. Подменена е цялата дограма, обновена е вътрешността на помещенията. Между тях има преходник, така че да могат да се обслужват посетителите и от двете страни.
Откриването се превърна в истински празник. Присъстващите се почерпиха и си пожелаха клубът да стане любимо място за културна дейност и за разнообразяване на живота на възрастните хора от голямото село.

Leave a Reply