Новият спортен министър се заинтересува от Самоков и Боровец

Красен Кралев. Снимка: www.sportal.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с управителя на Софийска област Юлиян Леков. Обсъдени бяха проблеми, свързани с развитието на спорта и инвестициите в спортните бази в областта.
Юл. Леков описа възможностите на областта за масов спорт, подготовка на елитни спортисти и провеждането на важни състезания. Специално внимание бе отделено на масовия спорт и на състоянието на спортната инфраструктура. Отбелязано бе, че кметовете на много общини имат сериозни успехи в изграждането на нови зали.
„Близостта със София дава възможност за изнасяне на някои състезания от претоварения спортен календар на столицата в областта”, заяви Леков.
Той предложи и домакинство на изяви, свързани с масовия спорт.
„Имайки предвид и избора на София за европейска столица на спорта през 2018 година, се появява атрактивната възможност част от подготовката и състезанията на елитните спортисти също да се изнесат в Софийска област“, допълни областният управител. Той се обърна към спортния министър с молба за съдействие.
Министър Кралев се заинтересува специално от развитието на зимните спортове и перспективите в това отношение на Самоков и Боровец. Министърът изрази надежда, че срещата ще се превърне в традиция и предложи в нея в бъдеще да участват и кметовете на общини от областта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*