Новият филиал на детска градина “Пролет” ще бъде готов през лятото

До края на летния сезон трябва да бъде готов филиалът на детска градина “Пролет” в двора на училище “Неофит Рилски”. Предвижда се строителните дейности да приключат до края на април. Детската градина ще поеме от септември пет групи и така питомците й ще освободят заеманите от тях сега помещения в сградата на училището, а там пък ще може да се организира целодневен процес на обучевие.
Сградата на детската градина, която сега се ремонтира, е построена преди повече от 15 години със средства по европейска програма. Проектът тогава е предвиждал само груб строеж и не е включвал вътрешен ремонт и обзавеждане.
В част от сградата, отново с европейски средства, преди време бе обособен Корпус за социални услуги. За останалата част – планирана за детска градина, в края на 2020 г. Община Самоков е спечелила финансиране от Министерството на образованието и науката за ремонт и обзавеждане. След избора на изпълнител вече са стартирали строително-ремонтните работи. Вече са монтирани електрическата и отоплителната инсталация, както и ВиК системите. Сега се обособяват и ремонтират помещенията – кухни, дневни, спални и кабинети.
Очаква се до април строителството да приключи и да започне работата по вътрешното обзавеждане и благоустрояването на двора.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*