Новини, Шарен свят

Нови европейски програми представиха в Самоков

Снимка: архив

Във вторник, на 30 май, екипът на Областния информационен център – София организира атрактивна приемна на самия централен площад „Захарий Зограф” в града ни. Посетителите – 76 регистрирани и общо над 100 души, бяха запознати с актуални и предстоящи за кандидатстване процедури по програмите, които се финансират от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
„Най-голям интерес предизвика подмярка 6.4.1 от Програмата за развитие на селските райони, която е свързана с неземеделски дейности и ще бъде отворена от декември. Много хора проявиха интерес и към схема „Обучения за заети лица” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, по която работодатели могат да кандидатстват до края на юни”, поясниха за „Приятел” Лина Савова и Силвия Ангелова, експерти „Комуникация и информация” и „Логистика и информация” към Областния информационен център.
Всички желаещи получиха на място безплатна информация. По-точна и задълбочена помощ експертите на центъра пък могат да дадат в софийския си офис на бул. „Витоша” 99 всеки делничен ден от 9 до 17.30 ч.
Интересуващите се от европейско подпомагане получиха от приемната в Самоков и много информационни и рекламни материали.
Очаква се наесен екип на центъра да гостува отново в града ни.

Делян Василев

Leave a Reply