Новини, Политика

Нови избори за общинари няма да има

Няма да има нови избори за общински съветници в Самоков и района, стана ясно от решението на Висшия административен съд от 20 юни.
С новото решение е отменено предишно решение на Административния съд на Софийска област по жалбата на Даниела Трохарова от ГЕРБ, с което бе обявен за недействителен иззборът на общински съветници на територията на Самоковска община.
Решението на Областния административен съд, публикувано в навечерието на коледните и новогодишните празници, бе обжалвано от Общинската избирателна комисия в Самоков, както и от името на БСП, БДЦ–ВМРО, ОБТ „Български лейбъристи“ и Реформаторския блок в общината.
С решението си сега Върховният административен съд потвърждава решението на Общинската избирателна комисия в Самоков от 26 октомври м. г. за изборните резултати от предишния ден.
Няма да има промяна и в състава на общинските съветници от БСП независимо, че според преференциалния вот д-р Ивалина Трендафилова има повече гласове от инж. Георги Големинов. Лекарката обаче не е обжалвала решението и съдът постанови, че няма основание за промяна.

Leave a Reply