Новини, Образование

Нови компютри зарадваха учениците в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

Даниела Трохарова

В ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” продължава работата по проект „Мостове на културния диалог”. В изпълнение на поставените цели вече са закупени 12 компютърни конфигурации. Още от утре, събота, 11 януари, децата от клуб „Моят приятел компютърът” започват извънкласното си обучение в компютърната стая. Заедно с тях нови познания ще добият и 30 родители на ученици от училището.
„Ръководим се от мисълта за нашите ученици и тяхната квалификация. Вече можем да се похвалим с обновената компютърна стая, а предстоят още много полезни дейности”, заяви ръководителката на проекта Даниела Трохарова.
Тя поясни, че вече са поръчани и дузина фанфарни инструменти. Както е известно, в училището бе възродена стародавната традиция за съществуване и развитие на този вид музикално изкуство.
По проекта работят още танцова формация „Самодиви” и клуб „Заедно да опознаем родния край”. Предвижда се и създаването на театрална група от ученици, както и издаването на учебни помагала.
„Благодарение на спечеления проект децата ни имат възможност за допълнително целодневно обучение и обогатяват интересите си, участват в различни прояви. Друг бонус за нас е, че доста неща ще останат в училището, тъй като иначе е много трудно да се създадат подобни условия с делегирания бюджет”, поясни г-жа Трохарова.
Ръководителката на проекта благодари и за безрезервната помощ от страната на училищното ръководство.

Делян Василев

Новите компютърни конфигурации

Leave a Reply