Нови мерки за борба с вируса в сферата на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е издала заповед за мерките срещу коронавируса през зимния сезон. Николова проведе и работна среща с мениджъри, кметове и областни управители. В дискусията участва и главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.
Мерките засягат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влековете. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения  може да бъде ограничаван  по преценка на оператора. Кабините ще се дезинфекцират по график. В ски гардеробите също се въвежда специална организация за дистанция и дезинфекция. В ски училищата групите ще са до 10 души. Заведенията в ски зоните още по-строго трябва да спазват приетите указания за функциониране в условията на пандемия.
Посочено бе, че контролните органи ще бъдат безкомпромисни при установяване на нарушения. Планира се контролът да започне още преди официалното откриване на зимния сезон.
„Няма нищо по-добро от това да отидеш в планината и да спортуваш, но всеки трябва да спазва изискванията“, обобщи доц. Кунчев.
Представителите на Боровец изтъкнаха положителния си опит от лятото и отчетоха, че няма нито един заболял на територията на курорта след взетите стриктни мерки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*