Новини, Шарен свят

Нови паркинги в пазара ще има

Два нови паркинга ще бъдат оформени в района на кооперативния пазар. Това е предвидено и в плана за централната градска част.
Единият паркинг на практика съществува и сега в югозападната част на пазара. Изграден е от Общината преди няколко години, но впоследствие теренът там е бил зает главно от сергии и затова места за паркиране на коли в тази част на града пак не достигат.
Сега паркингът ще се възстанови, а от общинската администрация предупредиха, че повече сергии на това място няма да се разполагат. Работата вече е започнала. Бордюрите и каменните блокове на това място, които досега служеха за ограничители, са извадени. От Общината уточниха, че ще бъдат поставени нови съобразно приетия план. Предвижда се на обновения паркинг да има място общо за 14 автомобила.
Изпълнител на поръчката е ЕТ „Азим – Александър Върбанов”. Планираната дейност ще бъде на стойност 10 хил. лв.
Още един подобен паркинг – с 13 паркоместа, ще бъде оформен в съседство с пазара – между крайния от трите блока в района и ул. “Абаджийска”. В момента се изчислява колко ще струва изграждането на този паркинг. Предвижда се той да бъде оформен най-късно догодина.

Leave a Reply