Зимни спортове, Новини, Спорт

Нови 23 точки за Краси Анев от масовия старт в Словения

Пореден силен резултат постигна самоковският ас Красимир Анев. В масовия старт на 15 км в Поклюка /Словения/ националът завърши 18-и и прибави нови 23 точки към актива си за генералното класиране.
Анев не трепна и свали 19 от 20-те мишени на огневия рубеж, финиширайки за 36:27.3 мин. Той бе шести след третата стрелба, само на 25.5 сек. от лидера в този момент Мартен Фуркад /Франция/, но след това допусна грешка в стрелбата и до края не успя да запази челната си позиция. Другият българин в надпреварата Владимир Илиев остана 28-и /време 37:50.5 мин. и 6 грешки/.
Победител в Поклюка стана световният вицешампион в дисциплината Антон Шипулин от Русия. Той постигна забележителен резултат от 35:16.8 мин. и така записа седма победа в кариерата си за Световната купа. Втори завърши Мартен Фуркад, а трети – австриецът Симон Едер, регистрирал най-доброто си класиране за сезона.
Дни по-рано в словенския зимен център Краси завърши 31-и в спринта на 10 км и 32-и в преследването на 12.5 км. Влади Илиев се представи още по-добре, като записа съответно 17-о и 26-о място.

Leave a Reply