Ново злато за Наско Петров в Италия, триумфира на легендарната писта „Дебора Компаньони”

Нови два медала към колекцията си добави младата българска надежда в ските Атанас Петров. Синът на сноубордистите Атанас Петров-старши и съпругата му и наша съгражданка Мария Димова участва в три състезания в последните няколко дни в Италия, където кара своя четвърти зимен сезон.
Наско триумфира в първото от тях – супергигантския слалом на регионалното състезание на областта Ломбардия, състояло се на 20 февруари на легендарната писта „Дебора Компаньони”, която редовно приема стартове за Световната купа в известния курорт Санта Катерина. Ден по-късно нашето момче даде четвърто време на слалом от 160 алпийци.
Вчера пък – на 24 февруари, Атанас Петров участва в петия кръг от надпреварата на провинция Сондрио. 12-годишният самоковец отново се представи на ниво и даде второ време в своята възрастова група и шесто сред всички участници в гигантския слалом. Конкуренцията във Валмаленко, където се състоя ски-проявата, бе много сериозна, а за това свидетелстват и цифрите, тъй като десетте най-бързи алпийци се вместиха в рамките на 10 стотни от секундата.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*