Ново сметище ли ще се оформя?

Преди няколко дни станах неволен свидетел на неприятна случка. Шофьорът на камион, пълен със строителни отпадъци, изсипа цялото съдържание на каросерията край кръстовището, където се пресичат шосето за Ихтиман и околовръстният път. Камарата боклуци остана там, а аз не успях да запомня номера на камиона.
Не е изключено, като видят отпадъците там, и други несъзнателни граждани да започнат да стоварят боклука си на това място. Не знам как може да се опази, не може на всяко такова „диво” сметище да се сложи пазач – както има на едно място наблизо, но сигнализирам, за да се има все пак предвид от общинската власт.
Обръщам се и към самите граждани и евентуални нарушители с призив боклуците и строителните отпадъци да се изхвърлят на определените за това места, а не безразборно, на кой където му скимне.
Възмущаваме се често и критикуваме – с причина или без, а не се замисляме, че понякога и самите ние нарушаваме реда и заслужаваме да бъдем санкционирани и глобени.
Само малко съзнание ни трябва, за да няма наказания и да пазим природата чиста. Природата е едно от големите богатства на нашия край и едно от малкото, които не се унищожиха през последните години и десетилетия. И него ли искаме да съсипем!?

В. М.
/Б. Р. Написалият тези редове пожела да остане анонимен.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*