Крими, Новини

Нов антирекорд – измамиха 77-годишна самоковка с 8 хил. лв.

Самоковка на 77 години е била измамена по телефона със сумата от 8 хил. лв., съобщиха на 14 юни от Областната дирекция на МВР.
Вечерта предишния ден жената сигнализирала в РУП, че по-рано през деня е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата обяснила, че е полyчила обаждане от непознат, представил се за служител на МВР, който я убедил да събере всичките си налични спестявания и ценни бижута и да ги остави пред входната врата на къщата си. Възрастната жена събрала cyмата от 7875 лв. и 6 златни накита и според указанията ги оставила в плик на улицата пред дома си.
По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Райнната прокуратура. От полицията поясняват, че измамниците използват различни подходи и променят тактиката си постоянно, но винаги искат пари и то спешно. При подобни случаи и при възникване на каквито и да е съмнения първо се свържете с близките си, обадете се на тел. 112 или потърсете помощ в полицейското управление, съветват от Областната дирекция и припомнят, че полицията при никой случай не търси финансово съдействие от гражданите.

Leave a Reply