Крими, Новини

Нов вид измама

Автор на нов вид измама е установен и задържан за 24 часа на 25 ноември в града ни.
В същия ден преди обяд, към 10,20 ч., в РУП-Самоков била получена информация, че непознат извършва измама в офис на фирма за продажба на мобилни телефони в града чрез сключване на договор за лизинг на мобилен телефон “Самсунг Галакси” на стойност 917 лв.; мъжът бил с фалшива лична карта.
Благодарение на сигнала и на своевременните действия на полицаите лицето било задържано. Установена била самоличността му, от което станало ясно, че е жител на Долна баня и е на 30 години.
Полицаите иззели фалшивата му лична карта и сключения договор за лизингово закупуване на мобилен телефон и телефонния апарат.
При по-нататъшното разследване е установено, че мъжът вече бил извършил няколко подобни измами в различни градове на страната: София, Хасково и др.
Досега задържаният не бил осъждан. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е и Районната прокуратура в Самоков.
Началникът на РУП главен инспектор Мирослав Духалов пък благодари на бдителните служители на “Глобул” за разкриването на автора на този нов вид измама.

Leave a Reply