Зимни спортове, Новини, Спорт

Нов връх: Краси Анев 11-и и 19-и на световното в Чехия

Самоковският състезател Красимир Анев финишира на 11-о място в спринта на 10 км на световното първенство по биатлон в чешкия зимен център Нове место.
25-годишният ас бе безупречен на огневия рубеж, като свали и 10-те мишени. Той изостана на 48.3 секунди от победителя в надпреварата – норвежеца Емил Хегле Свендсен. Интересното е, че само 10 секунди не достигнаха на Анев, за да намери място в челната десетка.
Останалите български състезатели не се представиха така силно. Владимир Илиев пресече финалната линия 43-и, Мирослав Кенанов завърши 70-и, а Михаил Клечеров остана на незавидната 91-а позиция.
Тройката на подиума оформиха лидерът в генералното класиране за Световната купа Мартен Фуркад /Франция/ и словенецът Яков Фак.
За победителя Свендсен пък това е 9-и златен медал от световни първенства и първи в дисциплината спринт.
Краси Анев зае и призовото 19-о място в преследването на 12,5 км, което е най-доброто родно постижение в дисциплината в състезание от такъв висок ранг в историята! Анев направи 2 грешки в стрелбата и завърши на 1:49.2 мин. след победителя Свендсен.
Другият български участник – Владимир Илиев, финишира на 39-а позиция.
След шампиона Свендсен се нареди големият му съперник през сезона – Мартен Фуркад от Франция. Призовата тройка оформи седмият от спринта Антон Шипулин /Русия/.

Leave a Reply