Баскетбол, Новини, Спорт

Нов малшанс за “Рилски” – 81:84 срещу “Теодо” в Балканската лига

Любомир Киров. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

В събота гостуваме на “Спартак” /Пл/, ще спираме черна серия

Малшансът продължава да преследва “Рилски спортист”. След като падна със 79:81 при гостуването си на “Сутиеска” миналия вторник, воденият от Росен Барчовски състав загуби с 81:84 от “Теодо” на 11 декември и така записа пета загуба за последните 17 дни.
Въпреки поражението самоковци запазиха първото си място в групата в Балканската лига с актив от 9 точки, но със сигурност ще бъдат изместени от върха след срещата КБ “Пея” – “Сутиеска”, която се състоя късно снощи, след редакционното приключване на настоящия брой.
Най-важното в момента е Йордан Бозов и компания да използват пълноценно времето до следващия сблъсък – гостуването на “Спартак” /Пл/ в събота /20 декември/ от 18 ч.
Двубоят в средиземноморското градче Тиват ще се запомни с доминацията на “Рилски” в първите три части. На почивката гостите водеха с 3 пункта, а след 30 минути игра покачиха преднината си на 5 точки. Като по традиция обаче в последния период момчетата ни изпуснаха инициативата и домакините се възползваха, вземайки тази четвърт с 24:16. Това се оказа достатъчно за крайния успех.
Много добри думи за представянето си заслужава юношата Любомир Киров, който се включи чудесно от пейката и записа срещу името си 16 точки /включително 4 тройки/ и 4 борби. Двуцифрен актив от точки оформиха и Симеон Илиев /16/, Джулиан Норфлийт /15/ и капитанът Бозов /10/.
Във втори мач поред обаче не спореше особено играта на Върнън Тейлър. Приносът на янкито се изрази в едва 9 пункта. Изгуби се и Златин Георгиев, който се застоя на игрището едва 8 минути.

Leave a Reply