Нов силен стимул за развитие на леката атлетика в Самоков

Съгласно записаното в общинския бюджет за тази година предстои основен ремонт на лекоатлетическата писта на стадион „Искър“. Сегашната настилка на пистата ще се замени с асфалт, върху който ще се положи синтетичен каучук. Вторият етап от проекта включва изграждане на съоръжения за дълъг, троен, висок и овчарски скок, както и на водно препятствие. В южния сектор ще се запази тревното покритие и ще се оформят бетонни кръгове за хвърляне на гюле и на диск.
Така ще се подобрят условията за спортуване, ще се насърчи работата на треньори и учители, на трениращите в спортни клубове деца и на професионалните състезатели. Очаква се това да доведе до увеличаване на броя на децата и младежите, упражняващи физически занимания и спорт, както и да се подобрят спортно-техническите резултати.
Срокът за изпълнение на дейностите е до края на 2024 г.
Кметът Ангел Джоргов и главният счетоводител на Община Самоков Даниела Йончева вече са подписали договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на проекта.
Предвижданите подобрения са и едно своеобразно признание за успехите на „Рилски атлет“, който е един от най-активните спортни клубове в Самоков.

Можете да харесате