Култура, Новини

Нов тираж за две уникални книги – „Дневник по Балканските войни“ и „Пътешествия без предизвестия“

„Дневник по Балканските войни през 1912 и 1913 г.” е разтърсващ достоверен документ за Балканската и Междусъюзническата война, за живота и смъртта, за глада, студа и холерата, за родолюбието българско и самоковско и за одисеята човешка. Авторът – свещ. Христо Кондоферски, описва героичните и трагични събития като непосредствен участник. Безценните му записки са запазени благодарение на неговия внук инж. Александър Кондоферски.
„Пътешествия без предизвестия“ е своеобразна сага за една невероятна човешка история, разгърнала се във времето в няколко държави на два континента. Авторът Александър Кондоферски описва уникалната вековна житейска съдба на своя чичо Крум. Другите две части на книгата са посветени на впечатляващи размисли и на запомнящи се пътеписи на автора, посетил доста страни и срещнал се с интересни хора.
Двете книги бяха преиздадени като трети издания заради изчерпан тираж. Можете да ги намерите в офиса на „Приятел“ – на втория етаж в старата сграда на Общинския съвет в Самоков.

Leave a Reply