Баскетбол, Новини, Спорт

Няма да имаме женски тим през новия сезон

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com, архив

“Рилски спортист” няма да има женски баскетболен отбор през новия сезон. Това стана факт, след като от клуба не подадоха заявка до федерацията за участие в държавното първенство. Причината градът ни да остане без тим в най-високото ниво на женския баскетбол у нас е, че на практика в отбора не останаха състезателки, а и няма време да бъде правена селекция.
През последните месеци “Рилски” бе напуснат на практика от почти целия си състав, след като Вероника Джикова прие предложението на “Монтана”, Александра Делчева премина в “Хасково”, Теодора Динева – в “Нефтохимик”, а Кристина Пейчинова продължава да изпитва болки в оперираното си коляно и не се знае докога ще се възстановява. Ива Терзиева и Цветелина Николова пък за момента са без отбор.
От управата на клуба ни все пак уточниха, че ще се запази женското направление. Това означава, че в различните първенства ще участват девойките до 19 г., кадетките до 16 г., момичетата до 14-, 12- и 10 години на тима.
В отсъствието на “Р. спортист” челните позиции в шампионата ще си оспорват “Дунав”, “Нефтохимик”, “Хасково”, “Монтана”, НСА, “Септември” /Сф/, “Берое”, “Черно море Одесос” и “Левски”.
През последния сезон “Рилски спортист” достигна до четвъртфиналните плейофи и след две загуби от “Монтана” преустанови участието си в Националната баскетболна лига.

Leave a Reply