„Обединени от спорта“ – на 18 юни

Под мотото „Обединени от спорта“ деятели в тази сфера и спортисти си подават ръка, за да осъществят ново начинание – своеобразен Ден на спорта на 18 юни, събота, от 12 ч. в Туристическата градина.
Основен инициатор е Мартина Байданова от „Бодитон“, която от известно време води спортни тренировки в зала „Арена Самоков“. Байданова е родена в София, доста години е живяла и в чужбина, но отскоро е привлечена в града ни от красивата околна природа и от възможността за развитие на различни спортни дейности. Фитнес инструктор, тя се занимава активно със спортна аеробика, с пилатес и табата. Стремежът й е да се обединят местните школи в името на един стремеж – развитието на спорта сред подрастващите в Самоков.
В начинанието ще участват баскетболният клуб, футболистите на Димчо Маринов, клубовете и групите по художествена гимнастика, аеробика, биаглон, сноуборд, карате, Ротари клубът и др. Различните игри ще бъдат изцяло с благотворителна цел. За всички участници ще има награди.
Така Самоков ще бъде отворен към академия „Телерик“ – безплатна организация за ученици на различна възраст за дигитални науки, програмиране и роботика.
На 18 юни в Туристическата градина ще има и състезания по маратон, борба, фризби, дърпане с въже и пр. По-малките деца ще могат да участват в игри под мотото „Бързи, смели, сръчни“. Добре е записването за участие да става предварително по електронен път, но е възможно записването и на място, преди 12 ч.
Малките художници от читалище „Младост“ ще нарисуват с други желаещи на място транспарант. Предвиждат се и кутии за дарения.
Ще има и томбола с награди – спа почивка за двама в хотел в Хисаря, луксозна козметика, ваучери за торта, спално бельо, тренировъчна програма и хранителен режим, хранителни добавки, едномесечна карта за фитнес в зала „Арена Самоков“ и др.
Организаторите са благодарни за съдействието на фирми и на Община Самоков и канят децата и младите хора активно да се включат в новото начинание.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*