Новини, Шарен свят

Областният информационен център гостува в Самоков

Софийският областен информационен център организира приемна за граждани на централния площад „Захарий Зограф” в града ни в понеделник, на 24 август. На въпросите на десетките посетители любезно и точно отговаряха специалистите от центъра Лина Савова и Мадлен Георгиева.
„Целта ни е да срещнем по-широк кръг от потенциални бенефициенти на европейски средства, да запознаем интересуващите се кой може да кандидатства, по кои програми и при какви условия и срокове. Друга изключително важна наша задача е да насърчим хората да кандидатстват с проекти по европейските програми, защото все още масово се смята, че еврофондовете са само за избрани хора, големи фирми и определени общини, а обикновеният човек е изключен от сметките. Тези мисли и твърдения обаче далеч не отговарят на истината”, заяви за „Приятел” г-жа Савова. Тя допълни, че кандидатстването вече е улеснено значително чрез разработената информационна система ИСУН 2020.
„Най-дейни в Самоков са хората, които развиват микробизнес, и тези, които търсят чрез европейски средства да реализират проектните си идеи”, категорична бе Савова.
Посещението на екипа в Самоков бе част от информационния тур на ОИЦ във всички общини от областта. Тъй като няма как специалистите да бъдат всекидневно във всяка от 22-те общини в Софийска област, въпросите си към тях може да задавате и на място – в офиса на центъра в столицата, на бул. „Витоша” № 99, между 9 и 17.30 ч., както и на тел. 02/8511-297, 0879 291 120 и на e-mail oic.sofia@gmail.com.

Делян Василев

Leave a Reply