Новини, Политика

Областният и кметове договарят инвестиции с гост от Саудитска Арабия

Областният управител Илиан Тодоров се срещна с шейха Надя Ал Досари от Саудитска Арабия. Надя Ал Досари консултира държави и организации от Близкия Изток, занимаващи се с инвестиции в различни отрасли.
Ил. Тодоров представи Софийска област като най-бързо развиващият се регион, както и като най-атрактивен за инвестиции. Областният управител акцентира на индустриалните зони и огромния потенциал за развитие на туризма. Обърнато бе и специално внимание на бързото развитие на бизнеса, свързан с военно-промишления комплекс.
Надя Ал Досари заяви, че за първи път е в България и вижда много възможности за инвестиции в сферите на минералните извори и на туризма. Гостенката е впечатлена и от археологическите паметници, както и от историческото ни наследство.
На среща с кметове на общини от областта Досари разказа подробно за дейността си и помоли ръководителят на всяка община да представи най-важните потенциални обекти и сфери за инвестиране.
Самоковският кмет Владимир Георгиев беше категоричен, че основните възможности за инвестиране са в сферата на туризма, като даде пример с минералните извори в Белчин бани. Може да се инвестира и в разширяване на легловата база, както и в сферите на животновъдството и земеделието. Изказаха се и кметовете на Костинброд, Сливница, Своге, Златица, Копривщица, Горна Малина, Мирково, Ихтиман, Долна баня.
Шейха Надя Ал Досари получи като подарък от областния управител традиционни български продукти от розово масло.

Leave a Reply