Областният и кметове договарят инвестиции с гост от Саудитска Арабия

Областният управител Илиан Тодоров се срещна с шейха Надя Ал Досари от Саудитска Арабия. Надя Ал Досари консултира държави и организации от Близкия Изток, занимаващи се с инвестиции в различни отрасли.
Ил. Тодоров представи Софийска област като най-бързо развиващият се регион, както и като най-атрактивен за инвестиции. Областният управител акцентира на индустриалните зони и огромния потенциал за развитие на туризма. Обърнато бе и специално внимание на бързото развитие на бизнеса, свързан с военно-промишления комплекс.
Надя Ал Досари заяви, че за първи път е в България и вижда много възможности за инвестиции в сферите на минералните извори и на туризма. Гостенката е впечатлена и от археологическите паметници, както и от историческото ни наследство.
На среща с кметове на общини от областта Досари разказа подробно за дейността си и помоли ръководителят на всяка община да представи най-важните потенциални обекти и сфери за инвестиране.
Самоковският кмет Владимир Георгиев беше категоричен, че основните възможности за инвестиране са в сферата на туризма, като даде пример с минералните извори в Белчин бани. Може да се инвестира и в разширяване на легловата база, както и в сферите на животновъдството и земеделието. Изказаха се и кметовете на Костинброд, Сливница, Своге, Златица, Копривщица, Горна Малина, Мирково, Ихтиман, Долна баня.
Шейха Надя Ал Досари получи като подарък от областния управител традиционни български продукти от розово масло.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*