Новини, Шарен свят

Областният офис на НАП с нови банкови сметки

От 1 ноември плащанията на данъчни и осигурителни задължения от регистрираните юридически лица с компетентна структура на НАП – офис София област и от физически лица с постоянен адрес в Софийска област трябва да се извършват по новите банкови сметки с обслужваща банка Сибанк. Новите сметки са валидни и за изнесените работни места в Самоков, Ботевград, Костинброд, Ихтиман, Елин Пелин, Пирдоп и Своге.
В случай на грешен превод по закритата банкова сметка на НАП в Райфайзенбанк наредените средства ще бъдат върнати на платеца от неговия доставчик на платежни услуги.
От НАП напомнят, че най-лесният начин за плащане на данъчни и осигурителни задължения е по електронен път. Дължимите данъци и осигурителни вноски могат да бъдат платени и с пощенски запис, както и от всеки банков офис.
Физическите лица могат да платят дължимия данък върху доходите без такса във всички банкови офиси на Сибанк, разкрити в салоните за обслужване на НАП в София град.
Промяната на банковите сметки на офиса на НАП – София област се налага поради прекратяване на договора за обслужването му по желание на Райфайзенбанк. От НАП обявиха още, че повече информация за новите сметки ще има на 1 ноември на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg в рубриката “Плащане”, подрубрика “Банкови сметки”.

Leave a Reply