Новини, Политика

Областният съвет на БСП против назначението на Емил Иванов

Емил Иванов

В своя декларация Областният съвет на БСП в Софийска област изрази категорично несъгласие с назначаването на Емил Иванов за областен управител.
Досегашният народен представител от ДПС Ем. Иванов, както е известно, стана областен шеф с решение на правителството от 12 юли. Иванов бе водач на листата на партията в областта за парламентарния вот на 12 май. Той е бивш областен управител и екскмет на Своге.
На 17 юли парламентът освободи като депутат Иванов по негово искане във връзка с назначението му за областен управител. „За” гласуваха 84 души, 4 бяха „против”, а 7 се въздържаха.
Според областното ръководство на социалистите кандидатурата на Иванов е спорна и затова се настоява за ревизиране на правителственото решение.
В декларацията се изтъква, че Областният съвет на БСП е „безкрайно изненадан от подобно решение, което е в разрез с многократно заявените позиции от всички общински структури на Българската социалистическа партия в София област, както и от 10-те кметове – социалисти в областта”.
В документа се добавя, че последните избори са показали, че ДПС е 6-ата политическа сила в областта. Пред тази партия освен БСП и ГЕРБ, са и „Атака”, НФСБ /Националния фронт за спасение на България/ и ВМРО.
„Настояваме ръководството на БСП да изиска преразглеждане на решението на Министерския съвет от 12 юли 2013 г. Позицията областен управител да бъде заета от човек, доказал своя професионализъм, чиято личност няма да навреди на правителството на Пламен Орешарски и БСП и да предизвика укори по отношение на морала при вземането на подобни решения, на каквито сме свидетели в последния месец”, заключава декларацията.

Leave a Reply