Областният управител Илиан Тодоров участва във форум по образованието в Китай

Във форум в Пекин под надслов „Програма за лидери от областта на образованието на Китай и страните от Централна и Източна Европа“ участва областният управител Илиан Тодоров.
Форумът бе организиран от Министерството на образованието на Китайската народна република.
Областният управител изтъкна в словото си пред форума, че между България и Китай съществува близко приятелство и партньорство, което особено в последните няколко години се развива интензивно в различни области, подпомогнато и от размяна на визити на високо държавно ниво.
„Ние сключихме споразумение за сътрудничество с провинция Джянси, като основен акцент в него е образованието и обмен на студенти от двата региона. По силата на споразумението китайската страна отпусна стипендии за обучение на ученици от нашата област в избран университет в провинция Джянси. Имаме сключено споразумение и с провинция Хубей в областта на икономиката, културата, образованието, туризма“, поясни Тодоров.
„Образованието създава лидери, които създават лидери. Нека всички ние да положим усилия да създадем повече такива лидери“, добави в словото си гостът от България.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*