Областният управител и кметът обсъдиха водоснабдяването и пътищата

Проекти за водоснабдяването и обновяването на околните шосета са обсъдили на работна среща в Самоков новият областен управител Иван Иванов и кметът Владимир Георгиев.
Разисквана е възможността за получаване на вода за града ни изцяло от Пукната скала. Сега от това водохващане се захранва 30 % от населението на Самоков. За осъществяване на проектираното е необходимо да се изгради 5-километров водопровод.
Според кмета Георгиев инвестициите могат да бъдат възобновени много бързо, тъй като няма да се извършват сегашните плащания към фирма „Софийска вода“. Освен това най-големият град на областта ще получи по този начин независимо и сигурно водоподаване.
Областният управител Иванов е обещал да постави въпроса за проекта пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството още повече, че така ще се спестят и пари на държавата.
За пореден път е дискутирана и необходимостта от спешен ремонт на стената на яз. “Бели Искър”. Както е известно, наскоро в София по инициатива на областния управител се състоя работна среща по проблема. След това Иванов е изпратил писма до премиера Кирил Петков и до министрите на икономиката и на околната среда и водите, в които обосновава нуждата от предприемането на спешни мерки за ремонт на язовирната стена.
Тема на разговора е била и потребността от ремонт на пътищата за София през Ярема /в участъка от Ковачевци до шосето за Дупница/, Ихтиман, отсечката Боровец – Радуил и др.
Георгиев е поискал да се предоставят на общината държавни имоти за осъществяването на социални проекти, включително за изграждането на трапезария за социално слаби хора. Искането е получило подкрепата на областния управител.
В срещата е участвала и Мая Цанова, секретар на Областната администрация.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*