Култура, Новини, Образование, Шарен свят

Областният управител награди изявени самоковци

Общо 8 отличия заслужиха изявени самоковци и местни институции, стана ясно при връчването на годишните награди на областния управител на Росица Иванова в края на декември в София.
Признание за работата си в сферата на образованието заслужиха пенсиониралият се през лятото дългогодишен директор на ПГ „Константин Фотинов” Кирил Славов и старши учителят в НУ „Станислав Доспевски” Нели Стоянова. Грамоти в категория „Най-изявен деец в областта на културата” пък получиха ръководителката на международния симпозиум по скулптура и живопис Радостина Доганова и културната деятелка Димитрина Божилова.
Архиерейският наместник на Самоковската духовна околия протоиерей Михаил Колев бе удостоен с грамота за активната си дейност в областта на вероизповеданията. Грамота заслужи и читалище-паметник „Отец Паисий”. За най-добър медиен партньор бе избран в. „Седмица” с издател и собственик Николай Спасов. За „Най-добра практика в областта на публично-частното партньорство“ бяха отличени Община Самоков, учредителите на купа „Петър Попангелов-старши“ и „Бороспорт” АД, подпомогнали развитието на зимните спортове сред децата и младите хора.
Номинациите в различните категории са направени от членовете на ресорната комисия към областния управител, които са разгледали и подложили на гласуване кандидатурите.

Leave a Reply