Областният управител награди наши културни и просветни деятели

Кирил Славов

На тържество в София на 19 май областният управител Росица Иванова награди Пенка Боянова, ръководител на школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” към читалище-паметник „Отец Паисий”, с грамота „Най-изявен деец в областта на културата” от Софийска област по случай 24 май и „в знак на признателност за дългогодишната й всеотдайна творческа дейност за развитие на културата и изкуствата в община Самоков и в Софийска област”.
Отличени бяха и дългогодишният ръководител на школата по акордеон към читалището Георги Машов, и певиците от групата за автентичен фолклор към читалище „Васил Левски” в Алино Гюлка Каназирева, Лина Чалъкова и Петрунка Бикова.
Грамота от областния управител получи и дългогодишният директор на ПГ „Константин Фотинов” Кирил Славов.
На церемонията бяха наградени заслужили дейци на образованието и културата и от други общини в Софийска област. Прозвуча „Върви, народе възродени”. Обръщайки се с вълнение към присъстващите, Иванова изтъкна, че именно те са устоите на съвременното ни общество.
Наградените бяха сърдечно поздравени и от зам.-председателя на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова, бившия наш посланик в Ливан Николай Андреев, кметове на общини, както и от началника на регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Христо Андреев.
За удостоените с отличия бе изнесена и музикална програма.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*