Областният управител посети Израел

Делегация, водена от областния управител на Софийска област Емил Иванов, бе на официално посещение в Израел от 3 до 14 март, съобщи пресслужбата на областната управа.
Иванов е имал срещи с председателя на Кнесета /парламента/ Юли Еделщейн, министъра на външните работи Ивет Либерман, министъра на съобщенията и въпросите на гражданската отбрана Гилард Ердан, зам.-министъра на отбраната Дани Данон, кмета на Тел Авив-Яфо Рон Хулдаи, ръководителя на Съюза на местните власти в страната Шула Агами и др.
Обсъдени са инвестиционни проекти по европейски програми, както и сътрудничеството в образованието, културата и други сфери. Европейските програми за сътрудничество с Израел са били представени на 11 март в Ерусалим. По време на посещението е договорено бъдещо развитие на сътрудничеството и побратимяване между градове в България и Израел, работещи по европейски програми. На разговор с ръководството на университета „Ариел” пък е разисквано основаването на клон на университета в Правец.
Делегацията е посетила и контролно-пропускателен пункт на границата с ивицата Газа, където се намира гробът на известния израелски политик и държавник Ариел Шарон. Там буквално два дни по-рано паднали десетки ракети.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*