Областният управител се срещна с посланиците на Русия, Китай, Иран и Германия

Илиан Тодоров, областен управител на Софийска област, се срещна в първите дни на май последователно с посланиците на Китай, Иран, Германия и Русия в София.
Тодоров и руският посланик Анатолий Макаров изразиха мнение, че между българския и руския народ съществуват традиционно топли взаимоотношения, но в същото време има хора, които се опитват да изкривят историческите факти. Ан. Макаров предложи да съдейства за сключване на споразумение за сътрудничество на Софийска област с Московска и с Ленинградска област.
На срещата си с китайския посланик Джан Хайджоу Тодоров разказа за международната дейност на областта, свързана с побратимяването с различни региони. Пратеникът на най-многолюдната страна в света отбеляза, че приятелските отношения между двете страни се развиват изключително бързо и свидетелство за това е предстоящата у нас среща 16+1 на страните от Централна и Източна Европа и Китай. На срещата ще присъстват представители на повече от 20 китайски провинции.
Инициативата на Тодоров за побратимяване на нашата област с регион от Китай бе оценена като отлична. Областният управител и посланикът бяха единодушни, че туризмът е приоритетна сфера за сътрудничество между двете страни. Тодоров покани деца от Китай да летуват в Боровец. В срещата участва и кметът на Копривщица Генчо Герданов.
В разговор с посланика на Иран Хасан Дотаги бе обсъдено сключването на споразумение за сътрудничество между Софийска област и област Техеран. Иранската област е с развито животновъдство и земеделие, на територията й има и много златни мини.
Във връзка с подготвяното споразумение за сътрудничество с провинция Бавария Ил. Тодоров се срещна и с посланика на Германия Херберт Салбер. Г-н Салбер изтъкна, че много немски фирми искат да инвестират у нас и обеща съдействие за общи проекти между Търговската камара на Германия и предприятия в Софийска област.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*