Обновената градинка пред Дома за стари хора бе открита

С чудесен спектакъл на възпитаниците на ОДЗ „Зорница” с ръководители учителките Емилия Джупанова, Величка Ляпова и Радостина Симонова на 29 септември бе открита обновената градинка пред Дома за стари хора заедно с новата детска площадка в парка.
Слънчевият ден събра и обитателите на дома, и много граждани. Кметът Владимир Георгиев поздрави всички с придобивката и добави, че градинката става много подходящо място за отдих на възрастните и игри на децата. Градоначалникът пожела съоръженията да се ползват пълноценно и да се пазят.
С програмата си малчуганите изненадаха приятно събралите се – изявиха се красивите малки мажоретки от детското заведение, имаше песни и стихове за Самоков и България, танци и много настроение. Водещата Веска Тодорова покани малките артисти и певци на парти, където имаше много танци под нейно ръководство и на всички бяха предложени сок, бонбони и сладкиши.
Съоръженията в детската площадка в обновената градинка – пързалка, катерушка, люлки, са изградени съобразно всички съвременни изисквания, а правят впечатление и от естетична гледна точка.
Предстои, по предложение на гражданите, да се сложат още пейки.
Сред присъстващите на тържеството бяха председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметът Васил Сайменов и секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
Градинката е обновена от работниците на фирма „Главболгарстрой”. Пари за детската площадка са осигурили фирма „Табак маркет” /чрез дарение на стойност 26 000 лв. въз основа на договор с Общината, с който на софийската фирма бяха предоставени места за 8 павилиона в града ни/ и самата Община – 5000 лв. Основният ремонт на останалата част от градинката е извършен с общински средства.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*