Обновеният фитнес в зала „Самоков” приема нови клиенти

Фитнес залата в „Арена Самоков” придоби съвсем завършен вид след последните инвестиции в нея. През последната година помещението бе разширено двойно – до 180 кв. м., а наскоро бяха монтирани и огледала, които обхващат цялата зала. Приятна музика пък осигурява разтоварваща атмосфера и предразполага клиентите към пълна концентрация.
Най-голямото богатство на подобен център за физическа подготовка обаче са неговите уреди. С цел подобрение на предлаганата услуга през м. г. са закупени лег-преса за крака, скотова пейка за бицепс, дъмпели от 2.5 до 35 кг /през 2.5 кг/, свободна пейка за тежести, лежанка за коремни преси, стойка за клек. Те са прибавени в разширеното пространство към досегашните уреди – две лежанки, „скрипец”, два велоергометъра, кростренажор, машина за клек, няколко пейки /включително за коремни преси/ и др.
„Известно е, че тук физическите си тренировки водят отборите от школата на баскетболния „Рилски спортист”, волейболистите на клуб „Самоков” и други състезатели и затова обновлението е изцяло съобразено с нуждите на професионалните спортисти”, подчерта управителят на залата и на общинското предприятие „Спортни имоти и прояви” Красимир Димитров. Той уточни, че обикновено спортистите използват залата между 14 и 16 ч., когато не се очаква толкова голям наплив на външни клиенти, които по това време са или на работа, или на училище.
„Съобразили сме графиците с всички страни така, че да не си пречат взаимно. Вратите на фитнеса са широко отворени за желаещите да поддържат добра форма всеки ден, без почивка, от 8 до 21 ч.”, допълни Кр. Димитров. Таксата за едномесечен абонамент /от дата до дата/ е 20 лв., а вече около 20 души са се сдобили с месечни карти.
Амбицията за развитие обаче тласка екипа на залата и лично Красимир Димитров да търсят нови възможности за подобряване на условията. Така в бюджета на Общината за тази година са предвидени 7000 лв. за купуване на професионална бягаща пътека и комбиниран уред /или два отделни/ за трениране на мускулите в предната и задната част на бедрото.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*