Обновеният хотел „Рила” в Боровец стана „Сграда на годината”

Модернизираният хотелски комплекс „Рила” в Боровец стана победител в националния конкурс „Сграда на годината” в категория „Хотели”. Наградите бяха връчени на специална церемония в София на 13 декември. Компания на върха в категорията на нашия хотел прави комплексът „Ува Нестум Уайн енд Спа“ край Гоце Делчев.
„Рила“ в Боровец, построен преди повече от 30 години, бе модернизиран през тази година. Достроена е нова многофункционална зала, оформени са нови конферентни зали, има подобрения и в нощния клуб. Подобрена е енергийната ефективност на сградата, осъвременен е външният й облик. При реконструкцията са използвани естествени материали. Инвеститор на проекта е „Рила Боровец“ АД, проектант – арх. Андрей Велинов, а изпълнител – „Кордеел България“ ЕАД.
На тържеството присъстваха Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка, Венета Кръстева, управител на „Градът Медиа Груп” – организатор на конкурса, Христо Илиев, собственик на „Ей Джи Кепътъл” – генерален спонсор, над 500 архитекти, проектанти, инвеститори, консултанти, представители на научните среди и на националната и местната власт. Водеща на церемонията бе Радина Червенова.
Националният конкурс се проведе за 15-и път под патронажа на строителното министертво със съдействието на браншовите организации в строително-инвестиционния сектор. Конкурирали са се 69 сгради, разпределени в над 10 категории. Класирането е направено от жури с председател зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*