Новини, Шарен свят

Обновиха Дома за стари хора

Домът за стари хора се сдоби и с две нови перални машини

“През тази година успяхме да заделим 115 хил. лв. и направихме инвестиции, чрез които се надяваме значително да сме подобрили качеството на живот на домуващите”, заяви шефката на Дома за стари хора Виолета Павлова на специална пресконференция на 6 октомври. Ръководството на дома е закупило две перални и една сушилня, крайно необходими, според служителите тук, за поддържането на добра хигиена в дома. Цената заедно с монтажа на уредите възлиза на 51 642 лв. От ръководството благодариха на Петър Петров, който е положил много усилия, за да заработи новата техника възможно най-бързо.
Друга придобивка на дома е новият физиотерапевтичен блок. Оборудването му възлиза на 12 576 лв. “Всяка стотинка си е струвала цената, защото възрастните хора спортуват и ползват уредите с голям ентусиазъм и това им осигурява по-качествен живот”, категорична бе г-жа Павлова.
В сградата е монтирана и повиквателна звънчева система, благодарение на която трудноподвижни и болни обитатели на дома могат да повикат персонала при нужда.
Обновен и облагороден е и дворът на Дома за стари хора. Извършено е благоустрояване, пуснато е действие шадраванче. Оформените алеи, озеленяването и поставените пейки създават подходяща паркова обстановка.

Leave a Reply