Новини, Образование

Обновиха училището в Говедарци

ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци посрещна възпитаниците си в обновена сграда. Ремонтът е започнал в началото на юни и е приключил преди началото на новата учебна година. Поставена е топлоизолация, обновена е фасадата на зданието, частично е подменена дограмата.
Проектът е на стойност 260 хил. лв. и се финансира по „Красива България”. Програмата поема 33 % от стойността, а останалите 67 % /около 173 хил. лв./ осигурява Община Самоков.
На тържеството на 15 септември тържествено бяха изнесени родният трикольор и знамето на самото учебно заведение. Новият директор Бойко Пейчев приветства учениците и учителите и им пожела успешна година. Изразена бе благодарност на кмета на общината за обновената сграда и за съдействието при почистването на училищния двор.
Кметът Владимир Георгиев изтъкна, че е изключително важно да се запазят училищата по селата, защото това означава живот в тези населени места.
Очаква се при новите по-добри условия за обучение повече родители да записват децата си в училището. През новата учебна година тук се открива и осми клас.
Кметът на Говедарци Георги Шуманов обяви, че ще продължи да работи за подобряване на училищната база. Иво Бързанов изрази удовлетворение от подобрените условия в училището и обеща от името на родителите съдействие за привличането на повече ученици и от съседните села.
Обявено бе, че поздравителни адреси по случай 15 септември са получени от народния представител Радослав Стойчев и от областния управител Росица Иванова.

Leave a Reply