Новини, Образование

Обновяването на ОПУ „Неофит Рилски” започна

Основен ремонт на ОПУ „Неофит Рилски” започна навръх 1 април. Практическият старт на проекта „Внедряване на мерки за енергийна ефективност” бе даден в присъствието на кмета Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов, секретаря на Общината Ангелина Вангелова, представители на консорциума „Неофит Рилски”, преподаватели от училището, общински служители.
Проектът предвижда да се подмени дограмата, да се поправи покривът, да се постави топлинна изолация на фасадата и да се ремонтира отоплителната система на сградата.
Консорциум „Неофит Рилски” обединява две фирми – „Хидрострой БГ-63” ЕООД и „Ливтас” ЕООД. Изпълнителят е избран чрез процедура за възлагане на обществена поръчка в конкуренция с още 13 фирми. Стойността на договора е 589 399.74 лв. без ДДС. Основната част от средствата осигурява Националният доверителен екофонд. Общината участва със съфинансиране в размер на 15 %.
Работата трябва да бъде свършена за 99 календарни дни. Надеждите са ремонтът да бъде извършен до началото на новата учебна година.

Отец Георги Николов отслужи водосвет. Кметът Георгиев изрази задоволство, че най-после, след няколкогодишни ходения по мъките с непрекъснатите промени в изискванията, започва практическа дейност по проекта. Градоначалникът благодари на г-жа Стойчева и Общинския съвет за подкрепата, на общинските служители, които неколкократно са преработвали проекта, и пожела успешна работа на строителите.
Представителят на консорциума-изпълнител Боян Захариев увери, че в срок и качествено ще бъдат изпълнени възложените задачи.
Директорката на училището Мариана Солунска изрази признание на всички, съдействали да започне обновяването на една от най-хубавите сгради в града ни.
Кметът, Б. Захариев и г-жа Солунска положиха първите блокове на външната облицовка под одобрителните погледи на присъстващите.

Евгения Попова

Leave a Reply