Обновяват ОПУ „Неофит Рилски” през лятото

През този строителен сезон Основното професионално училище „Неофит Рилски” ще бъде изцяло обновено. Предвижда се да се подмени дограмата, да се монтира топлинна изолация на фасадата и покрива, както и да се ремонтира отоплителната система на училището. Всичко това трябва да бъде извършено до началото на новата учебна година на 15 септември.
Проектът за тези мерки за енергийна ефективност е на стойност 1 160 368 лв. с ДДС. Основната част от парите ще осигури Националният доверителен екофонд. Общината подпомага финансирането с 15 % от цялата сума.
Документите на кандидатите за изпълнители ще се приемат в продължение на един месец. Самата процедура за избор на изпълнител стартира на 3 февруари. Това стана след като най-после бе одобрена тръжната документация по проекта, която вече е на разположение на кандидатите за изпълнители. След приключване на процедурата ще бъде сключен договор с одобрената фирма.
Самата сграда, макар и относително стара, е масивна, голяма и с впечатляваща архитектура. С предвиждания основен ремонт училището ще бъде наистина обновено.
По-старите поколения си спомнят, че тук на времето беше Училището за трудови резерви /УТР/, а по-късно – Средното професионално-техническо училище по машиностроене /СПТУМ/ „Христо Смирненски”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*