Новини, Обяви, Политика

Обръщение на сдружение “Самоковци за Самоков”

Снимка: архив

Уважаеми граждани на община Самоков,
Преди  8 години – на 17 септември 2011 г., група съмишленици учредихме сдружение „Самоковци за Самоков“ с основни цели и задачи – пряко участие на гражданите в местното самоуправление.
В последните два мандата „Самоковци за Самоков“ имаха свои представители в Общинския съвет, там поставиха за разглеждане редица важни за развитието на общината теми. Много жизнено важни за общината проблеми обаче останаха нерешени.
С оглед на предстоящите избори ръководството на „Самоковци за Самоков“ проведе допитване до гражданите на общината за бъдещото участие на сдружението в местното самоуправление. Голяма част от анкетираните няколкостотин самоковци настояха дейността на сдружението да продължи, като отправиха към бъдещото управление и редица конкретни препоръки.
Всичко това ни задължава отново да поискаме доверието на самоковци.
Единствената възможна форма за участие в изборите за местно самоуправление е чрез регистрирани политически партии.
Ръководствата на две от регистрираните партии предоставиха на председателя на сдружението инж. Петър Георгиев пълните права както относно формата за участие в местните избори, така и относно състава и подреждането на листите на кандидатите.
По решение на ръководството на „Самоковци за Самоков“ е образувана Местна коалиция „Български социалдемократи“ (АБВ – Алтернатива за българско възраждане – Български социалдемократи) с председател Петър Георгиев, която е регистрирана за участие в изборите за общински съветници, кмет на община и кметове на кметства.
Сдружение „Самоковци за Самоков“ и неговите представители имат пълната свобода да участват в управлението на общината, като вземат решения, каквито преценят за необходими, без да имат каквато и да е партийна обвързаност.
В определения от закона срок (24 септември) „Самоковци за Самоков“ (чрез регистрираната коалиция „Български социалдемократи“) ще предложат своите кандидати за участие в изборите за местно самоуправление.

От ръководството на сдружение „Самоковци за Самоков“

Leave a Reply