Обръщение от д-р Красимира Ковачка

Избори. БДЦ-ВМРО

Обръщение от д-р Красимира Ковачка, народен представител от политическа партия „Български демократичен център” – местни избори 2015, гр. Самоков

Уважаеми съграждани, скъпи приятели!
В навечерието на местните избори – 2015 трябва още един път да направим нашата равносметка – къде се намира страната ни днес, как живеят хората, какво очакват те от политиците, какво може ние да кажем на хората и какъв път да поемем. Днес икономиката ни продължава да е слаба, демографският проблем се изправя в цял ръст, безработицата е висока, бедността е в настъпление, хората са обезверени и очакват нови политици, нови идеи и нова воля за решение на техните проблеми.
Ние от партия Български демократичен център разглеждаме местните избори като част от цялостния политически процес. Планът на един човек е къс, нашият план е общ и дълъг. От първия ден на влизането на БДЦ в парламента ние работим за изпълнението на този план. А той е насочен за връщане на доверието на хората в себе си, за връщане на доверието в държавата, за оздравяване на болната ни икономика и за реформиране здравната, съдебната, пенсионната и образователната системи на принципите на модерна Европа. За да постигнем всички тези цели в парламента ние избрахме пътя на диалог, консенсус, общи решения и професионална експертиза. Отчитаме, че всичко това се нуждае от политическа стабилност във времена на неотминала икономическа криза и външни рискове като кризата с бежанците и тлеещите конфликти в региони, близки до България. Мисля, че избрахме вярна посока.
Нашата партия счита, че ключ за развитие на икономиката и огромен неизползван резерв са именно малките и средните общини. Затова местните избори са особено важни за нас. Самоков е толкова важен, колкото Пловдив, Варна и София. Държавата ни е една и е на всички нас. Трябва да дадем шанс на всички българските общини за развитие. Как можем да постигнем това? Отговорът на нашата партия се състои във връщането на общините в икономиката, развитие на тяхна собствена инвестиционна активност и разкриване на нови работни места. Ние не трябва да стоим на едно място. Това е сигурна загуба. Нашата партия е решително за внедряване в цялата страна на изпълними инвестиционни програми в общините. Ще се борим в общинския съвет на Самоков за създаване на такава програма, която да е насочена към проекти, свързани с разкриване на нови работни места, гарантиращи доходност и развитие. Средства могат да се осигурят и от европейски програми и проекти. Ще работим активно и за възраждане на публично-частните партньорства и това трябва да бъде един от моторите на развитие за общината ни.
Необходим е и тласък на процесите на децентрализация на общините и постигане на по-голяма автономност за тях. Така ще се повиши ефективността на управление и отговорността на управляващите. Едновременно ще искаме промени в законодателството, за да може да се чува гласът на всеки – ние сме твърдо за опростяване на процедурата за местните референдуми.
Всяко поколение жъне това, което е посяло предишното. Без младите хора страната ни няма бъдеще. Затова ние отделяме огромно внимание на проблема с младите хора. Цялата ни листа на кандидати за общински съветници в София е от младежката ни организация. Ние вярваме на младите и знаем, че успехът ще бъде техен. Искаме да въведем механизми, които да дават предимство на младите за работа в общинските фирми в цялата страна. Ще работим за създаване на програма за решаване на жилищния проблем на младите, която ще осигури съфинансиране и строителство на общински жилища, предназначени за наемане от млади семейства при ниски цени.
Във време на икономически проблеми социалните проблеми нарастват. Ние искаме да променим качеството на социалните услуги за пенсионери и хора в неравностойно положение. В Самоков ще се борим за осигуряване на средства от бюджета на общината за снижение на цените на определени лекарства за пенсионери.
Сигурността и спокойствието в населените места е над всичко за всеки от нас. Ние ще се противопоставим решително на битовата престъпност чрез засилване на физическото присъствие на полицейските органи на публични места и възстановяване на доброволческите отряди за временна охрана на рискови обекти и социални дейности.
Без култура, музика и изкуство животът на човек губи смисъл. Ще дадем нов импулс на културните традиции на гради ни, на читалищата и библиотеките като духовни центрове и чрез новите технологии и ще създадем условия за провеждането на нов и истински духовен живот у тях.
Убедена съм, че настоящата изборна кампания в Самоков ще премине в традиционен дух на честна и принципна надпревара на идеи и почтени и уважавани личности. Че разбирателството и споделянето на общи цели ще бъдат над всичко. Ние от БДЦ и нашите коалиционни партньори от ВМРО ще считаме за истинска победа, ако новият общински съвет и общинската администрация се попълнят с нови, компетентни и отговорни хора, независимо от коя партия са тe, които да работят истински за града ни и за възраждане на икономиката ни.
Трябва да сме решителни и ще свършим работата, на която сме посветени!
Успех на всички, успех за Самоков и попътен вятър! Заслужаваме доверието ви. Гласувайте с бюлетина № 6!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*