Новини, Политика

Обръщение

 Местни избори – 2011

Уважаеми съграждани,

ВМРО, ОДС и ДЕР създадохме местна коалиция за участие в изборите за кметове и общински съветници в община Самоков.

Днес, когато анализирахме големия брой регистрирани кандидатури за кметове и листи с кандидати за общински съветници в нашата не толкова голяма община, след неуспешни опити за обединение, в общ интерес решихме:

  1. Няма да издигаме кандидатура за кмет на община Самоков.
  2. Няма да предлагаме листа с кандидати за общински съветници.

Защо? Прекалено големият брой кандидати за участие в местното управление ни озадачи, предвид личните способности на някои хора и формации. Вероятно водещи са единствено личните интереси.

Уважаеми съграждани,

На практика ще позволим да ни управляват определени хора, които дори не могат да четат и пишат на български език. Разбиването на гласове не помага на повечето от вас и според нас следва да гласувате за хора без преимуществено лични интереси, готови да работят за жителите на Самоковска община.

Напоследък масово се утвърждава практиката по купуване на гласове, ползвана за постигане на конкретни лични и инвестиционни интереси, което по закон е престъпно деяние.

Ние няма да участваме в избори, в които умишлено се разбиват и купуват гласове. Без да сме участници в този предстоящ фарс има възможности да работим и да бъдем полезни за благото на общината. Ние ще издигнем в селата достойни кметове, които вярваме, ще работят за вас.

Гласувайте за хората, в които вярвате, че няма да работят единствено за лични и корпоративни интереси.

Гласувайте, не се продавайте, защото всички ние определяме бъдещето на община Самоков!

Местна коалиция “ВМРО-БНД; ОДС; ДЕР”

Leave a Reply