Обсъдиха наредба за размера на данъците, не се предвиждат промени

Обществено обсъждане на нова наредба за размера на местните данъци и такси се състоя в понеделник, на 13 юли.
Изготвянето на наредбата се е наложило, за да може документът да съответства на актуалните разпоредби на Закона за местните данъци и такси, заяви кметът Владимир Георгиев. На практика засега не се планират промени на различните налози. Това и не може да се прави по средата на календарната година. Евентуални промени може да настъпят в края на текущата година и да са валидни за следващата.
Новият документ ще замени действащата досега Наредба № 13.
Началникът на отдел „Местни данъци такси” Йорданка Велева допълни, че с новата наредба се синхронизират определени текстове, без това да води до промяна на размера на досега действащите ставки. Различията касаят само налога за таксиметрови превози.
На обсъждането, въпреки че се състоя в извънработно време, присъстваха много малко граждани. Вместо на открито, както първоначално бе обявено, събранието стана в зала в сградата на Общината при спазване на съответните противоепидемични мерки.
В продължение на един месец гражданите са имали и възможност да дадат своите становища, въпроси и предложения по проекта, който е бил публикуван на сайта на Общината.
Предстои новата наредба да бъде обсъдена и приета на сесията на Общинския съвет, планирана за четвъртък, 23 юли.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*