Новини, Шарен свят

Обсъдиха сигурността на англичаните в Боровец

По инициатива на английското посолство в Боровец на 16 декември се състоя работна среща, посветена на сигурността на туристите от Острова през започващия зимен сезон.
В традиционното съвещание освен английски дипломати участваха кметът Владимир Георгиев, Нели Сандалска от името на „Балкантурист”, ръководители на „Бороспорт” и хотел „Рила”, шефката на болницата д-р Красимира Ковачка, представители на туроператори и на полицията. Разгледани бяха проблеми, свързани със злоупотребата с алкохол, организацията на кръга за Европейската купа по ски през февруари, наличието на европейски медицински карти, съвместната дейност с БЧК.
Кметът Георгиев запозна присъстващите със системата за видеонаблюдение в курорта и подчерта необходимостта от партньорски взаимоотношения с туроператорите. Вниманието на полицията пък е насочено към недопускане на терористични актове и функционирането на специализирано звено, съдействащо за сигурността на туристите. Интерес сред гостите предизвика съобщението, че в Боровец са монтирани посттерминали за издаване на удостоверения на момента. Полицейски ски патрули с участници, които знаят английски, ще следят за реда и ще оказват помощ. От посолството пожелаха да бъдат информирани навреме за всеки инцидент с английски турист.

Leave a Reply