Новини, Политика

Обучиха членовете на секционните избирателни комисии

Обучение на членовете на секционните избирателни комисии във връзка с парламентарните избори на 5 октомври се състоя на 26 септември в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Представителите на Районната избирателна комисия за Софийска област Екатерина Клечкова, Божидар Въжаров и Йоанна Цветкова разясниха въпроси, свързани с организацията и начина на работа на комисиите, гласуването на избирателите, преброяването на гласовете и приключването на цялостната дейност.
Подчертано бе, че гласоподавателят трябва да избере партия вляво на бюлетината. Който желае, може да гласува и преференциално – за определен кандидат от съответната листа – вдясно на бюлетината. Отбелязването обаче само на квадратче вдясно /без да се посочи определена партия или коалиция вляво/ прави бюлетината недействителна.
Избирателите в общината са 32 913. Секционните комисии са 65 и в тях ще работят общо 537 души – 208 от ГЕРБ, 183 от БСП – лява България, 80 от ДПС, 46 от „Атака” и по 10 от Реформаторския блок и от „България без цензура”. От общо 195 члена на ръководствата на комисиите по 65 души са представители на ГЕРБ и на БСП, 41 – на ДПС и 24 – на „Атака”. В ръководствата на комисиите няма представители на Реформаторския блок и на „България без цензура”.

Leave a Reply