Новини, Политика

Обществен съвет подлага на съмнение решения на Общинския съвет

Т. нар. Алтернативен общински съвет е решил да бъде предложено на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност да се произнесе по приемането и изпълнението на решението на Общинския съвет за изграждане на пространството около Голямата чешма и за благоустрояване на градинката пред Дома за стари хора.
Решението си алтернативният съвет е взел след тричасови обсъждания в Младежкия дом на 21 февруари. Самото решение на Общинския съвет е от 25 юли 2013 г. и е взето с 27 гласа „за”, като не е имало въздържали се и гласували „против”.
Алтернативният съвет ще поиска още от областния управител да вземе отношение по намерението за теглене на заем от 2 млн. лв. за изграждане на крайречния парк и за проект за енергийна ефективност.
Предлага се да се състои и местен референдум с три въпроса: да бъде ли възстановена Самоковската епархия, да има ли регионално депо за управление на отпадъците между Самоков и Драгушиново и дали кметът на общината да изкара пълния си 4-годишен мандат.
В заседанието са участвали бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев, бившият зам.-кмет на София Иван Сотиров и бившият политзатворник Георги Саръиванов.

Leave a Reply